Istina o hrani

Hrana je život i moć. Jedino što čovjeku i svakom živom biću treba. Što god da mislimo, gledamo, radimo, koristimo… u trenutku kada organizam iscrpi i najmanju količinu energije koja mu je potrebna da bi disao… živio… potražit ćemo hranu.

Hrana je život i moć

Svaka osoba je različita pa tako i plan prehrane treba zadovoljiti sve nutritivne vrijednosti u optimalnim količinama za svaku osobu zasebno. Usvajanje pravilnih prehrambenih navika ne znači odreći se hrane koju pojedina osoba voli, već uz pomoć stručnog savjetovanja naučiti i uskladiti prehranu u cilju postizanja i očuvanja vlastitog zdravlja.

Planiranje prehrane

Planirati svakodnevni unos prehrane je važno za očuvanje zdravlja

Planiranje prehrane podrazumijeva sastavljanje obroka za određeno razdoblje u skladu sa  individualnim potrebama korisnika, primjenjujući prehrambene standarde. Prehrambeni standardi predstavljaju preporučeni dnevni unos svih nutritivnih sastojaka koji su neophodni za održavanje fizioloških funkcija organizma i očuvanje zdravlja osobe.

Uvidom u dosadašnje prehrambene navike koje uključuju i procjenu prosječnog dnevnog unosa hrane može se lako organizirati raspored obroka i namirnica kako najviše odgovara svakoj osobi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: