Blog

Istaknuto
Prehrana nakon moždanog udara

Ne postoji način kojim se može predvidjeti moždani udar kao što ne postoji ni potvrda da će se svaka osoba nakon moždanog udara oporaviti. Svaka osoba je posebna i jedinstvena i na taj način se onda i utjecaj načina života, prehrane povezuje sa preživljavanjem ovog iznenadnog neurološkog poremećaja, a time i oporavak. Prehrana je važan čimbenik u svakom dijelu života i za svaku osobu je individualni pristup drugačiji. Važno je ne odustati i ukoliko se ipak dogodi moždani udar imati podršku obitelji i izboriti se za vlastiti život. Snaga uma je moćni saveznik.

Zanimljivosti

Prehrana nakon moždanog udara

Moždani udar se pojavljuje uslijed nedovoljne opskrbe određenih dijelova mozga kisikom i hranjivim tvarima. Zbog poremećene cirkulacije u mozgu, moždani udar se događa neočekivano i naglo te dovodi do oštećenja ili potpunog odumiranja živčanih stanica u zahvaćenim dijelovima mozga. Time dolazi do većih ili manjih poremećaja u funkcijama kojima oštećeni dijelovi mozga upravljaju. Posljedice moždanogNastavi čitati “Prehrana nakon moždanog udara”

Pretilost u djece

Majka sam troje djece i bez obzira na moju profesiju prije svega sam majka. Oduvijek se držim nekih pravila koja nastojim prenijeti svojoj djeci. Ponekad ide glatko, a ponekad se moram namučiti da bih dokazala koja je korist, a koja šteta nekih prehrambenih navika. Svakodnevna pitanja koja mi postavljaju i očekuju suvisao odgovor znaju bitiNastavi čitati “Pretilost u djece”

Doručak – prilika za zdravlje

Doručak je prilika da svatko pojede obrok s hranom bogatom hranjivim sastojcima i tako doprinese pravilnoj prehrani i vlastitom zdravlju. Većina ljudi koji doručkuju potvrdit će osjećaj ugode i zadovoljstva nakon doručka i u isto vrijeme neće spomenuti osjećaj slabosti i umora. Ako bi usporedili tri glavna obroka, doručak, ručak i večeru, smatram da jeNastavi čitati “Doručak – prilika za zdravlje”

Učitavanje…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Prati me

Čitaj svaku objavu redovito i saznaj nove zanimljivosti

%d blogeri kao ovaj: